sobota 14. září 2019

Plavba 14.9.2019 Haste - Bortfeld

Jezisi to je kosaaaaa -). Dnes jsme vyrazili zase jako vzdy. I kdyz na dnesek bylo hlaseno pekny pocasi, tak v noci zase uz bylo chladno, takze rano to jistilo topeni :-). Ale kdyz potom vylezlo slunicko, tak uz bylo v lodi prijeme. Plavba probihala bez problemu a zase jsme dnes potkali hodne nakladaku. Projeli jsme Hannover a prijeli ke komore Anderten, ktera nas dnes jako jedina ceka. Rikal sem si, jak to bude na dlouho, ale kdyz jsme prijeli ke komore, tak tam staly dva nakladaky a tak volam vysilackou na komoru. Komornik mi rika at pockame a ze nas vezme s tema dvouma nakladakama. Za chvili se uz oteviraji vrata komory, vyjizdeji lode z komory a my s dvouma nakladnima vjizdime do....



 komory. Komora je skoro 15 metru vysoka, takze dole zase nic pro klaustrofobiky :-). Co ale musim uznat, ze zde nekdo pri navrhovani premejslel, protoze vystup komorou nahoru je jako jet ve vytahu. Behem chvile jsme nahore a i kdyz zde nejsou plovaky na uvazani, takze musime ruckovat po pacholatech, tak komorovani nahoru je v naproste pohode. Tady se to klukum povedlo, tohle je parada. Vyjizdime z komory a ceka nas jeste ctyricet kilaku, takze je pred jednou, tak kolem pate bychom mohli dorazit. Je prijeme, sice sviti slunicko, ale uz neni takove teplo, takze se jede pekne. Bohuzel je jiz cim dal vice znat to, ze podzim klepe na dvere. Mijime stale nakladaky, co jedou proti nam, dokonce zase i par ceskych a lehce po pate dojizdime na misto, kde chci zakotvit. Jelikoz je jeste docela pekne, tak chci zkusit vodu. Kdyz sviti slunicko, tak se vykoupem ne? No voda ma 19 st. coz jako neni nic moc, ale kousnu se. Kdyz lezu do vody, tak zatinam zuby, nehty a klika je, ze jsem pred tim byl jeste na male :-). Ale nakonec tam vlezu a dneska tim padem byla i koupacka. Pravdou je, ze kdyz jsme zde byli loni, tak teplota vody byla pres 25 st. coz je znat. Ale tak furt to jeste jde.

Zitra pojedeme dal, projedeme komoru Sulfeld pred Wolfsburkem a pojedeme dal pres mesto. Uvidim, jak se mi bude chtit, kam dojedem. Bud skoncime za Wobem v rezervaci a nebo dojedeme az do Calvorde.

Žádné komentáře:

Okomentovat