středa 4. září 2019

Plavba 04.9.2019 Meppel - komora Drentse

Tak jsme zase v tom krasnem Holandsku. Dnes jsme na kanalu, kde jsou zase jako v loni stare komory, ktere jsou dodnes ovladane rucne a mosty nam zvedaji mostari, kteri nas doprovazi na kole, nebo autem a jsou take zvedany rucne. Nektery jsou jiz elektricky, ale tech je minimum. Tento kanal je krasnej, jedina nevyhoda je ta, ze clovek za den moc neujede a hlavne kdyz jako dnes, cele odpoledne proprsi, takze jsem to zde zapichnul pod komorou a dal pojedeme zitra. To, ze jsou zde komory ovladany rucne, ma sve vyhody. Jelikoz parkrat sem pomohl komornikovi a zavrel jednu stranu vrat komory, coz je dalsi mile spestreni na nasem holandskem putovani. Opet se komornici divili, ze jsme.....



 z cech, respektive, ze jedeme lodi z cech, protoze vsechny Cechy, ktere zde zatim pry potkali, tak samozrejme byli z pujcovnou.

Zitra pojedeme dal pres Assen na Groningen. Upustil sem od zameru jet do Groningenu do mariny Rietdiep, protoze bych musel dvakrat jet pres mesto a tak jej projedeme jen spodni casti a pojedeme dal na Vendam. Zitra asi zakotvime nekde pod Groningenem na kotvisti.

A takhle sem dneska drel :-)

4 komentáře:

  1. Konečně nějaký pohyb, to se bude dobře spát :D

    OdpovědětVymazat
  2. Co bude, vite jak se odpoledne za deste krasne spinkalo :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A co "strojovna" drží? nebo stále jen na jeden motor a druhý kvůli hřídeli šetříš?

    OdpovědětVymazat
  4. Hele, jako odpovim ti slovy kapitana Lodi Labe, ktereho jsme potkali pri ceste z Antwerp. Jooo hele furt se to sere. Motor netocim, nechavam si ho jenom jako manipulacni, ale proste samozrejme vule je cim dal vetsi, protoze to pero se v te vymlete drazce smelcuje a tak doufam, ze dojedu. No a dneska sem zjistil, ze se mi rozechcalo turbo. Chije z nej olej smerem ven. Jako nechapu proc, kdyz je po generalce. Samozrejme ne moc, jenom lehce, ale stejne me to sere. Rikam si, jestli to neni tim, ze tedko motor bezi furt na volnobezny otacky, ale zase tim padem tam neni v oleji tlak a nemelo by to chcat. Nevim. No snad to nejak dojedem.

    OdpovědětVymazat