pondělí 9. září 2019

Plavba 09.9.2019 Veendam-Ter Apel

Kdyby blbost nadnasela, tak dneska se vznasim az nekde na mesici. Rano jsme vyjeli skrz vesnicku Veendam. Byli jsme domluveni, ze startujeme v pul devate. Kazdopadne rano prijel mostar a zacal neco resit, ze kuci ztratili klice od komory. No uz to zacina, to jsem zvedavej. Ale v pul devate prijeli mostari a ze prej jedem, tak se asi klic nasli. Cesta pres vesnici byla opet nadherna. Jak sem rikal, to nejlepsi na konec. Vesnicku jsme projeli celkem rychle a dostali se do spodni casti. Zde je male kotviste a kanal jde dal doleva na Stadskanaal. Hnedko na zacatku je zeleznicni most, kterej je 3,7 metru vysokej a moc dobre o nem vim. Jdu nahoru, protoze sem si nebyl jistej vejskou, tak abych to.....



 mel pod kontrolou. Projizdim most, predek je v pohode, takze se vejdem, no najednou rana. Kouknu se dozadu a co myslite? Samozrejme jak sem se venoval predku, tak sem zapomel na oblouk vzadu. Takze sem ho sroloval o most. No jako nevypadlo to pekne, ale skoda nebyla dramaticka. Jedine co mi prestalo fungovat byla antena od routeru. Trochu sem to nechapal, protoze antena se zdala byt v poradku, ale proste routr nechodil. Potreboval sem jet dal, protoze se tady jede v kolone a dokonce me jeste u mostu povzbuzovali at jedu rychleji. Rikam, je tady 6 km/h, ja uz jedu skoro osm. Jo to nevadi, pridej. Takze jsem pridali. Dojeli jsme ke komore a ja sem vystrachal male original antenky k routeru, abych zas mohl vysilat. Nicmene po pripojeni sem zjistil, ze proste ty antenky stojej za houby. No nic, bohuzel se neda nic delat, tedko s tim nic nenadela. Timto se omlouvam za dnesni vypadky. No prijeli jsme do Stadskanaalu presne v poledne a mostari nam rikaj, ze tedko maj hodinu obed a pak pojedeme dal do Ter Apel. Jak rekli, tak i udelali a tak v jednu uz jedeme dal. Musim ale rict, ze cesta ze Stadskanaalu do Ter Apelu, sem myslel, ze bude nadherna. Mluvili o tom vsichni, jak je to tu krasne. Jako uprime, me prislo zajimavejsi, lonska cesta pres vesnicky Pekela. Protoze tady uz je kanal docela sirokej a v jednom miste porad rovnej, takze je to takove furt na jedno brdo. No nic, jedeme dal, projizdime komory a mosty a jde to docela dobre. Takze kolem ctvrte dojizdime do mesta Ter Apel. Tady zustavame v mestskem kotvisti a ja jdu opravit skody, co jsem napachal. Samozrejme oprava je pouze provizorni, ale aspon neco v polnich podminkach. Nicmene sem rozhodil antenu od routeru a nenasel nic, proc by to nemelo fungovat, takze sem ji pripojil a zda se, ze to slape. Takze by vysilani melo bezet dal.

Zitra pojedeme smer Haren Nemecko. Rano vyrazime v 8:00 :-). Tady pojedeme jeste asi tri kilaky a pak odbocime doleva na kanal Haren-Rutenbrock. Jedni nemci, co jeli dneska s nami, tam jedou taky, takze nepojedeme sami. Timto kanalem dojedeme az na Ems a my pojedeme proti proudu do Horstelu, kde se napojime na Mittellandkanal. Pocitam ale, ze do Horstelu dorazime az pozitri. Nekde po ceste bych chtel natankovat a v Horstelu koupit kotevni svetlo, ktere to dneska odneslo.

Joooooo a zitra zase budeme prejizdet hranice do nemecka, takze az to vypadne, tak sem zapomel restartovat router :-)

2 komentáře:

  1. No tak hlavně že jsi si neurazil třeba "palici" :) A když si vezmeš co už jsi proplul tak holt ta ostražitost trošku poleví.

    OdpovědětVymazat
  2. Alesi, vis jak me to nastvalo, to nebylo o ostrazitosti, ale o blbosti. Nojono, nenadelas nic :-)

    OdpovědětVymazat