čtvrtek 12. září 2019

Plavba 12.9.2019 Horstel - Bad Essen

Tak joooo tedaaaa, kdyz to chcete, mate to mit :-). To se clovek zmini, ze uz toho tolik psat nebude aby vas s tim nezatezoval a hned se zvedna vlna nevole, ze chcete cist dal. Pratele, ja sem necekal, ze to vubec nekdo cte :-D, mam z vas radost. Minulej tejden pri desti ne Veendamu jsem zjistil, ze nam tece do lode. Hledal sem kudy, ale nenasel sem nic jineho, nez uchytama bocnich madel. Takze, kdyz prestalo prset a trochu to oschlo, tak sem vzal tmel, mel sem jeste takovej prej specialni, kterej se muze nanaset i na mokre povrchy a drzaky madla pretesnil. No vcera pri tom odpolednim a vecernim chcaci, sem si liboval, ze mi .....



uz do lodi netec. Jenze opet jsem prechvalil dne pred veceri, jelikoz v noci jeste prselo a rano najednou koukam, ze zase nam zatejka do lodi. Z minula jsem mel plan, jak to osetrit. Bohuzel to znamenalo vyvrtani diry do vrsku lodi, ale jeste kdyz jsem hledal pricinu v Holandsku, tak jsem zjistil, ze uvnitr pod stropem, je takovej vylaminovanej lavorek, kde se drzela voda a pak teprve pretekala do lode. No a kdyz ho teda provrtam z venku, tak to bude vytekat ven a bude klid. Takze rano vrtacku do ruky, vrtak do sklicidla a kapesnik na slzy, ze zase delam diru do lode. Kazdopadne vyteklo asi pul litru vody a verim, ze bude klid. Voda totiz jde asi od jinud, nez z madel a jedina moznost je z uchyceni nastavby a to se mi schazovat nechce, respektive, to je na dlouho.
Super, tak dalsi diru do lodi mame, takze muzeme varazit. Jak sem jiz psal, tak dnes jsme najeli na Mittellandkanal a zde nas ceka 325 kilometru nudy. No bohuzel toto se proste musi odsedet, to holt jinak nejde. Kazdopadne jsem zjistil, ze kdyz jsme jeli Mittel v cervenci, tak jsem si postesknul, ze zde jezdi malo nakladaku. Tak dneska mi to dali teda pekne sezrat, protoze jezdil jeden za druhym :-).  Samozrejme to bylo jedine dobre, protoze aspon nejake spestreni. Diky tomu, ze jedu jenom na jeden motor, tak jedu kolem deseti a tim padem uz nemam na to, abych nakladaky predjizdel, ale naopak oni predjizdej me. Takze tentokrate ukazujou zada oni me. Ale co, hlavne kdyz to jede ne ? Jedem a ja chci dneska doplout do mesta Koupelna Jidlo :-). Takova vecna kdyby to cetl nejakej prekladatel nazvu mest od Google map. Je to asi 62 kilaku z Horstelu, takze tak sest hodin. Nevim, ale dneska mi to nejak uteklo, docela bylo stale na co koukat, protoze kolem jsou hodne pole a lesy. V jedne casti projizdime zase nejakou prirodni rezervaci, kde bohuzel nebyl signal, ani na telefonu, ale jinak to uz dneska docela se signalem slo. Mestecka jsou jen malo a kdyz, tak schovane dal od kanalu. Projizdime mezi hodne polema a ja se docela divim, protoze jiz od Holandska si vsimam toho, ze zde pestujou na polich hodne kukurici. Docela mi prijde, ze snad jedine kukurici. Ze by krmeni pro dobytek na zimu? No a tady uz to je take vice osazeno ceskyma nakladnima lodema, takze dnes potkavame tusim tri ceske nakladni lode, plujici proti nam, nebo stojici v prekladisti.

No a vcera prijezdem do Horstelu se kruh uzavrel :-). Uzavreli jsme takove obrazne receno kolecko nasi plavby. To kolecko prosim berte v uvozovkach, aby me zas nekdo nepeskoval za to, ze neumim tvary :-)


Zitra pojedeme dal a pocitam, ze kolem jedne hodiny, bychom mohli projizdet pres Minden. Jo ? Takova napoveda k nasi soutezi, ktera samozrejme stale bezi, Minden :-). No a pojedeme dal a zakotvime nekde za mestem na kotvisti. Mam v hlave nejake, ale uvidime, kam dojedem.

2 komentáře: