pondělí 2. září 2019

Plavba 02.9.2019 Eem-Harderwijk

A jak se rozhod, tak udelal. Rano jsme vypluli zase na jezero, nebo zaliv, nebo jak to nazvat. Plavba byla vcelku dnes jiz zajimavejsi, protoze jezero je uz uzsi a tak je videt na okolni brehy a je tedy na co koukat. Po nejake dobe prijizdime ke komore, ktera sice je zavrena, ale zrovna proplavuji lode proti nam, takze chvili cekame a vjizdime do komory. Jelikoz zase jdeme v komore asi tricet centaku nahoru, tak je to otazkou chvile a my pokracujeme dal. Zase jedeme jezerama a ja chci dneska doplout do mesta Harderwijk, kde jsem mel od vcerejsi navstevy informaci, ze je zde krasne nove.....



 otevrene kotviste primo ve meste. Takze to cheme vyzkouset. Nedaleko kotviste je zase kramek, takze bychom doplnili zasoby a hlavne odpoledne prijde nase holandska znama na kafe :-). Dojizdime do mesta a musim rict, ze je to tu nadhera. Krasne pristaviste, krasne okoli a jeste hezdi mesto. I kdyz to neni jeste ani zaneseno v mapach, tak ve finale jsou zde vecer ve velkem pristavisti volna dve mista pro lode a jinak je vse obsazeno. Ja se vubec nedivim.

Pro zajimavost, zde odkaz na webkameru
http://www.waterfrontharderwijk.nl/over-waterfront/waterfront-in-beeld/camera-strandboulevard

Zitra pojedeme dal. Od nasi zname mam informaci, ze zde nad nama je od letoska nove otevren kanal, kterym bych mel projet. Kanal je z mesta Noordeinde na reku Ijseel. Na teto rece mame dve moznosti, jet proti proudu na mesto Zwole, nebo kousek po proudu a pak to strihnout pres Ganzendiep. Pres Zwole sem jiz jiz jel a neni to zas tolik zajimave, tak vyzkousime druhou moznost.  Dal pojedeme smer Meppel. Kam dojedeme zase nejsem schopen rici. Kazdopadne, jelikoz ma ve stredu byt destivo, tak bych se chtel zitra dostat co nejdal k Meppel-u.

Jinak se zda, ze kazdodenni dokup dat funguje, takze by melo vysilani dale pokracovat :-).

A jeste vcerejsi prujezd pod zeleznicim mostem ve meste Weesp :-)

2 komentáře:

  1. Vezmi to přes Kampen, také není špatný. Meepel mě moc nenadchl. To zkus raději Blokzijl - pěkné kotviště přímo ve středu městečka. No jak jsem již psal mě prostě Holandsko uchvacuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Alesi, ja bych to vzal klidne zas pres cele Holandsko, ale cas uz nas tlaci, jeste mam dva a pul tejdne na navrat do Berlina, takze uz to zacne bejt bohuzel honicka :-(. Jinak zase nadhera, jak jinak v Holandsku :-)

    OdpovědětVymazat