čtvrtek 29. srpna 2019

Plavba 29.8.2019 Aakvlaai-Vianen

Pro prijemne noci v parku Aakvlaai jsme rano vyrazili zase kousek dal. Tentokrat byla ale noc klidna. Minulej rok, kdyz jsme zde spali, tak to bylo jak nekde v dzungli, protoze rev ptactva byl hodne vyraznej. Letos sem byl prekvapen, ze byl v noci naprostej klid. No asi je to dano tim, ze loni jsme zde byli o par mesicu drive :-).
Po kanale jsme dopluli az do mesta Steurgat, kde jsme projeli komorou a napojili se na Ryn. No ano ja vim, tady uz to neni Ryn, ale Boven Merwede, nicmene je to vlastne pokracujici tok Rynu. Jelikoz jsme jeli proti proudu a jeste byl odliv, tak bohuzel se jelo pomaleji, ale nebylo to zadne drama. Proud byl cca 2 km/h. Takto jsme dojeli az do mesta Gorinchem, kde jsme......



 jiz z Ryna sjeli a pokracovali dal po kanalu. V ceste nam stala komora, ale komornice umela anglicky a tak nam rika, ze za 15 minut budeme moci do komory. A kupodivu, tomu tak bylo. Takze jsme projeli komoru a jeli dal po kanale. Kanal byl jiz prijemny, vsude krasny vesnicky, kotviste a samozrejme nespocet pastvin s dobytkem. Pastviny na sebe upozornuji nejenom vzhledem, ale i cichem. Jako obcas je to docela rychta :-). Bylo zde par zvedacich, nebo otocnych mostu, ale fungujou na vysilacku a docela to slo, takze jsme skoro nikde necekali. Tak prijizdime az do mesta Vianen, kde bych chtel zakotvit v mestskem kotvisti. Prijizdime ke kotvisti a ja koukam, ze to tu stoji uz ve dvou radach, takze se stalo to, ceho sem se obaval. No nic pod komorou je jeste jedno kotviste, tak snad zde bude volno. V tom me povzbuzujou i Belgicani, co prijeli z komory, kteri mi ukazujou, abych jel pod komoru. OK, tak snad. Projizdime komoru, a vyjizdime na reku De Lek. Na ni ale nevyjedem, protoze pod komorou je kotviste a je tu jedno misto volne, tak to davam na kotviste pod komorou a diky tomu si tady uzivame jeste zase houpacku nahoru a dolu. Tady je tok zase ovlivnovan prilivem, takze zde jezdime zase nahoru a dolu a to zhruba o metr.

Zitra pojedeme dal. Prejedeme De Lek, projedeme mesto Nieuwegein a pojedeme nahoru a chtel bych dojet na Loosdrechtsee, kde jsou kotviste, tak bychom zde mohli zakotvit. Bohuzel neprojedu Utrecht, na ten jsem moc vysokej, takze budeme muset kolem a diky tomu, ze nemohu jet pres Utrecht, tak musim jet az do Nigtevecht po Amsterdam-Rijnkanalu a pak zase zpet po Vecht-u.

No a spatna zprava nakonec. Jelikoz T-mobile od 1.9.2019 prekopal podminky internetu a zrusil sluzbu StramOn, tak nejsem schopen zajistit zivy prenos z plavby. Sice u nas nabizi jiz neomezeny internet, ale v zahranici je toto omezeno na 40GB mesicne, coz jsou pro mne cca 3-4 dny vysilani. Dnes jsem se s nima bavil a proste jinou moznost mi nenabidli. A jelikoz sem nesehnal nikoho, kdo by byl ochoten a schopen mi pomoct s nejakym tarifem, tak bohuzel musim stream ukocit. Takze jeste zitra budu vysilat, protoze pojedeme. Pokud bude nejake pekne misto na Loosdrechtsee, tak zde zustaneme jeste v sobotu, to ale jiz vysilat nebudu. Samozrejme jeste hledam moznost udelat stream ve stylu lodi Otratte, coz je jedna fotka za nejaky cas, ale nevim, jestli se mi podari prekopat modul na strankach a hlavne to uz mi prijde, ze neni ono. Mrzi me to, jelikoz vidim, ze vas vysilani zajima, ale bohuzel jakozto obycejny clovek se nedostanu na nejakou zajimavou nabidku :-(.

Žádné komentáře:

Okomentovat