neděle 4. srpna 2019

Plavba 04.8.2019 Roermond jezero - Maastricht

Po produnene noci jsme rano vypluli smer Maastricht. Na jezere bylo krasne kotviste. Dokonce jako spestreni se na louce pasou kone, takze jsme to meli i s prirodnim zazitkem. Nicmene jedinej neduh toho byl fakt, ze nedaleko se odehraval nejaky vikendovy festival, hasisparty, nebo co a tak jsme si do jedne do noci uzivali duneni bubnu z reproduktoru. Kdyby mel clovek u sebe jointa, tak by si to snad i uzil :-). No nastesti v jednu to utipli, takze se jiz dalo spat. Rano jsme tedy varazili smer Maastrich. Jelo se pekne i kdyz po poledni to jiz zaclo peken prazit a jelikoz sem jel...........



 dole, tak uz to prijemny nebylo. Krajina je prirodni a obcas se strida s prumyslem, takze je na co koukat, ale neni to nijak zazivny. Za druhou komorou jeste chytnu nakladak, kterej se mi nedari predjet, takze to moc neutika. Ale nakonec jsme to preckali a jiz se priblizujeme k Maastrichtu. Prijizdime do mesta a ja bych chtel zakotvit u mestske zdi v centru mezi zdejsimi mosty. Nicmene je to turisticky hodne zadane misto, takze mam obavy, ze si asi neskrtnem. Prijizdime do centra a ja koukam, ze to tu stoji ve dvou radach. Ztracim nadeji, ale jak se priblizuju zjistuju, ze uprostred je misto. A docela dost. Takze vyuzivame situace a vazeme se na zed v centru. Nemyslel sem si, ale klaplo to, kotvime v centru :-). Jelikoz uz sem si vcera otypoval okoli a zjistil, ze nedaleko kotviste je Burgrarna :-), tak dnesni vecere je jasna. A musim rict, ze byla luxusni.

Dnes jsem dostal jeste typ od me holandske zname, na jednu zdejsi sladkost a jelikoz je pekarna nedaleko, tak rano skocim pro cerstve pecivo ke snidani. Pak chci jeste natankovat naftu, protoze kousek za nama je cerpacka a precijenom v nadrzich je uz zase trochu mista a v Belgii je to s tankovanim takove vselijake, tak radsi doplnime naftu, kdyz je moznost. No a pak uz vyrazime do Belgie. Do zeme ve ktere nevim, do ceho jdu. Precetl jsem mnoho informaci, komunikoval s belgickymi urady. Mluvil s lidma po ceste, ale stale si pripadam, jako bych nic o te zemi nevedel. Snad pro to, jak jeden clovek psal na nemeckem foru, ze Belgie je zemi, kde se furt neco meni a co plati dnes jiz zitra neplati. Takze to bude takovej pokus a snad to klapne :-) . Chtel bych tedy zitra dojet do mesta Liege (Lutych) a zde zakotvit ve zdejsi marine. Jelikoz tam bude asi hodne lodi, tak opet nepobezi stream, jelikoz asi nebudu schopen nasmerovat kameru, aby nekoho nezabirala. Kousek pod Maastrichem je hranice s Belgii a komora. Dostavame se do regionu Wallonie, kde je treba se zaregistrovat. Narozdil od vrchniho regionu Vlaamse, kde se plati vineta za lod, se zde nic neplati. Ale je treba lod zaregistrovat do jejich systemu. To probiha na prvni komore, kde komornik s nami projde papiry, zapise data do jejich systeu a teprve, kdyz timto projdou vsechny lode, tak otvira vrata a muzeme pokracovat. Nevim, kolik nas tam bude v komore, takze nedokazu odhadnout, na jak dlouho to proplaveni bude. Kazdopadne do Lutychu to jeste nebude asi zajimave, co se tyce krajiny. Za timto mestem, by to ale melo byt zajimavejsi.

Žádné komentáře:

Okomentovat