čtvrtek 24. května 2018

Den 24.5.2018

Goudswaard - Grevelingenmeer ostrov (55km)

Dnes jsme zase popojeli kousek niz pod Rotterdam. Cestou nam trochu sprchlo a cely den fouka silny vitr, ale vecer je jiz prijeme. Plavba byla po vetsich tocich, ci jiz jezerech, takze uz zadna zasadni romantika, protoze se jedna o rozlehle plochy a z brehu clovek vidi jenom zelene strafy. Prakticky jedine spestreni na dnesni ceste, byl prujezd tri plavebnich komor :-). Nyni jsme v podstate na jezere, ktere je od more oddelene hrazema a z mista, ze ktereho jsme prijeli je komora, takze uzavrena vodni plocha. Po prujezdu komorou jsem zamiril k jednomu z ostruvku co tu je a kde se da i dobre zakotvit. Na jezero jsem se chtel podivat, jelikoz je zde krasne cista voda a podle fotek na googlu idealni misto na koupani. Ke vsemu predpoved pocasi na vikend slibuje krasne, tak idealni stav na koupani. Mno, jako voda je tu krasne cista o tom zadna. Teplota je kolem 19 st. Kdyz jsem onehda dal neco malo pres 17, tak tohle je v klidu. Mista jsou tu krasna o tom zadna. Jenze pri prujezdu posledni komorou koukam vedle lodi a rikam, ty holandani jsou pekny prasata, tady je to samej igelitak, snad ho nenasaju do chlazeni motoru. Nojo, jenze ty igelitaky se hejbou, cucim na to a kolem lodi mam hejno meduz. No pekny, jim se to libi, me ne, ale rikam si, treba jsou jenom tady u komory a v kotvisti nebudou. Jedu po jezere a koukam z okna, nikde nic, parada. Prijedu do kotviste na jednom malinkem ostruvku, ktery snad ani nema jmeno, zakotvim a kolem lodi je to jak v lihni meduzek. Hmm, tak to zejtra koupacka asi nebude, tohle nedam :-). Sice sem koukal, ze nejsou zahavy, ale tohle nemusim. 

Kazdopadne zitra zde zustaneme, pujdu se mrknout na pevninu, udelat par fotek a dal pojedeme az v sobotu, kdy bych chtel dojet do mariny ve meste Scharendijke, chtel bych zase doplnit vodu, napichnout se na elektriku, protoze uz pres tejden dobijim jenom motorama a to neni idealni. Dale bych se chtel podivat na hraz oddelujici jezero od more, tak snad to takhle klapne :-)





2 komentáře:

  1. Škoda že to není aspoň k jídlu :)

    OdpovědětVymazat
  2. A tak nejaci blazni to snad i zkouseli, ale jako zadni naprava z prasete to rozhodne neni, takze pro me je to pase :-)

    OdpovědětVymazat